Predpredaj online kurzu Majster medovníkov

Medový koláč na dobrú náladu, ktorý vám zaručene vyčarí úsmev na tvári

Tento koláč musíte ochutnať, je jednoduchý a jeho chuť vám určite vyčarí úsmev na tvári. Je to skvelý zákusok k poobedňajšej káve alebo len tak počas voľných dní.

A prečo na dobrú náladu?

  • pretože obsahuje med, super potravinu, ktorá pôsobí protizápalovo a zároveň má upokojujúce účinky na nervovú sústavu,
  • pretože obsahuje čokoládu, ktorá má antidepresívne účinky, zmierňuje úzkosť a navodzuje príjemnú náladu,
  • pretože obsahuje orechy, ktoré obsahujú veľké množstvo vitamínov skupiny B, ktoré znižujú nervozitu a vplyv stresu na organizmus,
  • pretože je tak chutný, že vám určite zdvihne náladu.

Čo budete potrebovať:

170 g masla

130 g medu

80 g cukru

100 g mletých vlašských orechov

230 g hladkej múky

prášok do pečiva

3 vajcia

Na krém

1 zlatý klas

250 ml mlieka

2 polievkové lyžice medu

100 g vysoko-percentnej čokolády

1 malá kyslá smotana

Uvedené množstvo je na menší plech alebo tortovú formu.

Postup

Med, maslo a cukor pomaly zohrievajte, kým nie je zmes tekutá. Vajíčka vyšľahajte do peny a pomaly k nim pridávajte medovú zmes. Premiešajte a pridajte sypké suroviny – orechy, múku a prášok do pečiva.

Tortovú formu alebo plech potrite maslom a vysypte múkou. Zmes dajte do takto pripravenej formy a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút.

Na krém si uvarte hustý puding z mlieka a zlatého klasu. Do ešte horúceho pudingu pridajte med, čokoládu a nechajte rozpustiť. Do vychladnutého pudingu  primiešajte kyslú smotanu.

Krém navrstvite na upečený plát, vrch  ozdobte roztopenou čokoládou a nechajte odležať do druhého dňa.

Prajem dobrú chuť a úsmev na tvári 🙂

Vyskúšajte aj môj recept na chutné a mäkké medovníky.