Registrácia online workshop ZDARMA

MEDOVNÍK je sladké pečivo z medu, originálnym ho však robia aj pridané koreniny, ktoré mu dodajú tú správnu chuť.

Prvé medovníky boli známe už v starovekom Ríme, no najväčší rozmach zaznamenali v 16 - 17 storočí. V tej dobe boli základnými surovninami na ich výrobu kvalitný med a múka. Na tvarovanie slúžili vyrezávané drevené formy, do ktorých sa cesto vtláčalo a ktoré dodali medovníkom potrebný tvar.

S rozvojom priemyslu sa začala tradičná receptúra vylepšovať o pridaný cukor, čím získalo cesto pružnosť a jemnosť. Tradičné drevené formy nahradili kovové  a medovníky tak dostali novú podobu. 

 

Už dávno neplatí, že medovník je symbolom Vianoc. Tútu sladkú dobrotu si môžete dopriať počas celého roka.

 

Na Veľkú noc potešia šibačov medovníkové vajíčka.

 

Sú krásnou spomienkou na svadbu,

 

ale aj pamiatkou na príchod nového člena rodiny.

 

Vylepšia každú rodinnú oslavu,

 

mamičke  vyčaria úsmev na tvári,

 

deťom rozjasnia očká

a pohladia na duši, pretože sú darom darovaným zo srdca.

Viac inšpirácie nájdete na Facebooku