Už ste niekedy zdobili medovníky fondánom? Ak vám to nejde s bielkovou polevou, výrobu fondánových medovníkov si určite obľúbite.
Upečte si ľubovoľné tvary medovníkov. V medovníkoch, ktoré chcete na zavesenie vykrojte pred upečením otvor pomocou slamky.
Fondán vyvaľkajte na hrúbku 1 mm. Na podsypávanie používajte malé množstvo práškového cukru. Vykrojte ľubovoľné tvary, medovník pomocou štetca potrite cukrovým sirupom a hneď priložte vykrojenú fondánovú hmotu.
Ak chcete mať medovníky ešte krajšie pomôžte si silikónovými formami na poťahové hmoty. Fondán opäť vyvaľkajte, otlačte naň vzor a potom vykrojte potrebný tvar, ktorý prilepte na medovník. Otvor na zavesenie urobte do fondánu pomocou špáradla.
Šikovnejší si môžu pripraviť aj fondánové ružičky, ktoré po usušení prilepíte tiež pomocou cukrového sirupu. Návod na ich výrobu nájdete vo videu.