Medovníky so sklíčkom

Medovníky so sklíčkom môžete pripraviť dvoma spôsobmi:

1. Pomocou cukríkov bonpari

Návod s cukríkmi nájdete v tomto článku:

Medovníkové vajíčka s farebným sklíčkom

2. Pomocou isomaltu

Výhodou isomaltu je, že je trvácny, neroztápa sa, ako cukríky, ktoré zostávajú po čase lepkavé.

Čo je ISOMALT

Isomalt je náhradou cukru, je získaný z cukrovej repy, má však len malý vplyv na hladinu glukózy v krvi a nepodporuje vznik zubného kazu.

Ako pracovať s Isomaltom?

Isomalt roztápajte na sporáku pri teplote cca 170 stupňov. Môžete použiť teplomer, ale nie je nutný. Cukor sa zahrievaním začne roztápať, vznikne biela, takutá hmota, ktorú môžete zafarbiť potravináriskými farbami.

Používajte ho ešte teplý. Môžete vytvárať liate, ťahané ozdoby, sklenené lízatka, alebo spomínané medovníky so sklíčkom. 

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video