Veľká noc za dverami. Už ste začali s prípravami? Pečiete medovníky? U nás to už niekoľko dní rozvoniava medovníkovým korením. Deti sa tešia, že majú program a ja som rada, že ich trošku zabavím. Tieto chvíle si vždy spoločne vychutnávame a počas Veľkej noci sa tešíme z vlastnoručne vyrobených medovníkov.
Je pre vás veľkonočné pečenie medovníkov nezvyklé? Posielam niekoľko inšpirácií:
Upečte medovníky, kde vykrojíte stred, ktorý naplníte rozdrveným cukríkmi bonbari, dajte upiecť. Vznikne priehľadné, farebné sklíčko. Cukríky sa však zvyknú po čase roztápať, pre lepšiu trvácnosť ich môžete nahradiť Isomaltom.
Čo je ISOMALT
Isomalt je náhradou cukru, je získaný z cukrovej repy, má však len malý vplyv na hladinu glukózy v krvi a nepodporuje vznik zubného kazu.
Ako pracovať s Isomaltom?
Isomalt roztápajte na sporáku pri teplote cca 170 stupňov. Môžete použiť teplomer, ale nie je nutný. Cukor sa zahrievaním začne roztápať, vznikne biela, takutá hmota, ktorú môžete zafarbiť potravináriskými farbami.
Používajte ho ešte teplý. Môžete vytvárať liate, ťahané ozdoby, sklenené lízatka, alebo spomínané medovníky so sklíčkom.
Čo sa naučíte v kurze medovníkové kraslice?
Využite zľavu 33 % a naučte sa jednoduché postupy, vďaka ktorým ja váš domov skrášlia voňavé medovníkové kraslice.