Medovníky so sklíčkom môžete pripraviť dvoma spôsobmi:
Návod s cukríkmi nájdete v tomto článku:
Výhodou isomaltu je, že je trvácny, neroztápa sa, ako cukríky, ktoré zostávajú po čase lepkavé.
Čo je ISOMALT
Isomalt je náhradou cukru, je získaný z cukrovej repy, má však len malý vplyv na hladinu glukózy v krvi a nepodporuje vznik zubného kazu.
Ako pracovať s Isomaltom?
Isomalt roztápajte na sporáku pri teplote cca 170 stupňov. Môžete použiť teplomer, ale nie je nutný. Cukor sa zahrievaním začne roztápať, vznikne biela, takutá hmota, ktorú môžete zafarbiť potravináriskými farbami.
Používajte ho ešte teplý. Môžete vytvárať liate, ťahané ozdoby, sklenené lízatka, alebo spomínané medovníky so sklíčkom.